accademianazionaleschermaaccademianazionalescherma
» » Дуетот Илиева-Сариевски - Македонски Народни Песни

Дуетот Илиева-Сариевски - Македонски Народни Песни mp3 download


Tracklist

Кажи Васке Евгова 4:16
Кажи Епсо Димушева 3:52
Додека Је Мома При Мајка 2:52
Черешна Се Од Корен Корнеше 2:36
Подигни Си Бре Невесте Дулачето 3:55
Женил Се Петре Војвода 2:16
Воденичаре Баш Пријателе 4:20
Невесто Лична Мори Калеша 2:48
Невесто Црвен Трендафил 4:43
Петлите Пејат Дрвари Идат 3:42
Ор Невесте Стојанице 4:24

Versions

Category Artist Title (Format) Label Category Country Year
5110335 Дуетот Илиева-Сариевски* Македонски Народни Песни ‎(Cass, Album) PGP RTB 5110335 Yugoslavia 1980
2110199 Дуетот Илиева-Сариевски* Кажи Васке Евгова ‎(LP, Album) PGP RTB 2110199 Yugoslavia 1980
Дуетот Илиева-Сариевски - Македонски Народни Песни mp3 download
Performer: Дуетот Илиева-Сариевски
Genre: Folk music
Title: Македонски Народни Песни
Country: Yugoslavia
Released: 1980
Style: Folk
MP3 version ZIP size: 1917 mb
FLAC version RAR size: 1945 mb
Rating: 4.8
Votes: 226
Other Formats: DTS VQF DXD WMA AUD MPC VOC